top of page

KONTAKT:

O NÁS:

Wide Park je chovatelská stanice krátkosrstých kolií. Název vznikl podle obory, v jejíž těsné blízkosti bydlíme (v překladu „širá obora“). Štěňátka pojmenováváme podle latinských názvů rostlin.

Náš dům obývají čtyři zástupkyně tohoto plemene – zakladatelka našeho chovu Tia Krásná Louka "Ebi", její dcera Brassica Wide Park a dvě vnučky Freya Wide Park a Grewia Wide Park. Kolem našich milovaných kolií se v podstatě točí rytmus celé domácnosti.

World Dog Show 2021 & 2022

Wide Park je jediná česká chovatelská stanice tohoto plemene, které se podařilo získat 2x titul BOB (nejlepší krátkosrstá kolie) na světové výstavě.

2021 - WW Brassica Wide Park

2022 - WJW Drosera Wide Park

Jak se máme v karanténě

Jakkoli je situace kolem koronavirové nákazy složitá, naše kolie si rozhodně nestěžují. Na nové tempo života si zvykly celkem rychle - stále je s nimi doma někdo, kdo je mazlí, hází jim hračky a sem tam utrousí z kapsy pamlsek. Z postele vylézají až kolem deváté hodiny a na procházku chodí 4x denně. Musím přiznat, že jsem se i já přizpůsobila jejich životnímu stylu, ráda si jdu s nimi odpoledne schrupnout a užívám si tepla a klidu, které vyzařují z jejich těl. Žijeme prostě všichni v takové symbióze a je jedno, jakého živočišného druhu jsme příslušníci. :-)

Trochu nás mrzí, že jsme letos přišli o výstavy, měli jsme jich naplánovaných celkem hodně. Brassinka je čím dál krásnější a brzy oslaví 2. narozeniny. Jsme ale rádi, že jsme si mohli naplno užít její juniorskou dráhu, která proběhla loni bez přerušení. Na dospělácké tituly má čas celý život. Věnujeme se teď plánům na štěňátka, které bychom rádi uskutečnili na jaře 2021. Nejen Brassi, ale i některé její sestry by se příští rok mohly stát maminkami. No, uvidíme, uvidíme... a už se těšíme.

Přikládám několik fotek z procházky. Podařilo se mi zdokumentovat ranní hrátky v odkvetlých pampeliškách.

Mějte se všichni krásně a buďte pokud možno zdraví!

bottom of page