top of page

KONTAKT:

O NÁS:

Wide Park je chovatelská stanice krátkosrstých kolií. Název vznikl podle obory, v jejíž těsné blízkosti bydlíme (v překladu „širá obora“). Štěňátka pojmenováváme podle latinských názvů rostlin.

Náš dům obývají čtyři zástupkyně tohoto plemene – zakladatelka našeho chovu Tia Krásná Louka "Ebi", její dcera Brassica Wide Park a dvě vnučky Freya Wide Park a Grewia Wide Park. Kolem našich milovaných kolií se v podstatě točí rytmus celé domácnosti.

World Dog Show 2021 & 2022

Wide Park je jediná česká chovatelská stanice tohoto plemene, které se podařilo získat 2x titul BOB (nejlepší krátkosrstá kolie) na světové výstavě.

2021 - WW Brassica Wide Park

2022 - WJW Drosera Wide Park

Mezinárodní výstava Bratislava 25.-27.10.2019

Brassinka odstartovala svou výstavní kariéru coby malé štěňátko právě v Bratislavě a letos jsme se vrátili na "místo činu", kde tehdy hned první den vyhrála titul Best in Show Puppy. Letos nám štěstí opět přálo a z této výstavy se stala naše dosud vůbec nejúspěšnější! Brassi totiž bodovala nejen mezi krátkosrstými koliemi, ale i v závěrečných soutěžích, kde pokaždé skončila na bedně ve skupině FCI I. a víkend zakončila titulem Res. Best in Show Junior (stala se druhým nejlepším juniorem výstavy ze všech plemen). Jen pro představu, výstavy se účastnily necelé dva tisíce psů. Na Bratislavu budeme asi ještě dlouho vzpomínat, byl to neuvěřitelný zážitek. :)

1. den: V1, CAJC, BOJ, 1. BIG Junior

Rozhodčí: MVDr. Gabriela Ridarčíková (SK), Janusz Opara (PL)

2. den: V1, CAC, CACIB, BOB, 3. BIG

Rozhodčí: Miroslav Václavík (CZ), Róbert Kotlár (HU)

3. den: V1, CAJC, BOJ, BOB, Crufts qualification 2020 + Slovenský junioršampion

+ 1. BIG Junior, 2. BIG, Res. BEST IN SHOW Junior !!!

Rozhodčí: Janusz Opara (PL), Tibor Havelka (SK), Miroslav Václavík (CZ), Tanya Ahlman-Stockmari (FI)

bottom of page