top of page

KONTAKT:

O NÁS:

Wide Park je chovatelská stanice krátkosrstých kolií. Název vznikl podle obory, v jejíž těsné blízkosti bydlíme (v překladu „širá obora“). Štěňátka pojmenováváme podle latinských názvů rostlin.

Náš dům obývají čtyři zástupkyně tohoto plemene – zakladatelka našeho chovu Tia Krásná Louka "Ebi", její dcera Brassica Wide Park a dvě vnučky Freya Wide Park a Grewia Wide Park. Kolem našich milovaných kolií se v podstatě točí rytmus celé domácnosti.

World Dog Show 2021 & 2022

Wide Park je jediná česká chovatelská stanice tohoto plemene, které se podařilo získat 2x titul BOB (nejlepší krátkosrstá kolie) na světové výstavě.

2021 - WW Brassica Wide Park

2022 - WJW Drosera Wide Park

Evropská výstava Wels 15.-16.6.2019

O víkendu 15.-16.6. jsme se s našimi kraťandami zúčastnili Evropské výstavy psů v rakouském Welsu. Byl to poměrně náročný a drahý výlet, doprovázelo nás horké letní počasí a i přestože ne všechno se podařilo podle představ, odjížděli jsme nakonec domů s dobrým pocitem, protože naše malá černá holčička v neděli na mezinárodní výstavě Austrian Winner bezvadně zabodovala. V konkurenci 18 kolií z různých států Evropy (Finsko, Švédsko, Irsko, Německo, Rakousko, Česko...) se v pouhých 11 měsících stala nejlepší krátkosrstou kolií výstavy! Velmi mě potěšila pochvala od rozhodčího, pana Barrieho Crofta (GB), který mi po skončení přišel říct, že je Brassi výjimečná fenka s úžasným pohybem a ptal se, odkud ji máme. :-) Po sobotním výsledku, kdy Brassinka (pro mě nepochopitelně) skončila u rozhodčí E. Singer (AT) V4 z 5, jsme si spravili chuť. Tady je vidět, že výstavy jsou opravdu velmi subjektivní a co rozhodčí, to názor. Ebinka (5 let) soutěžila ve třídě šampionů a oba dny skončila V2, Res. CAC. Byla to její poslední výstava, odteď ji čeká už jen klídek doma, procházky a agility. :-)

V sobotu jsme se cestou z výstavy stavili na Lipně a zaplavali jsme si i s oběma kolijkami. Ebinka byla z vody nadšená, Brassinka už méně, ale plavaly obě. V neděli jsem se s Brassinkou proběhla v závěrečných soutěžích (dokonce dvakrát), což byl pro mě zážitek, protože na evropské výstavě je ten kruh přece jen o něco větší a více nóbl, než jsem zvyklá z "normálních" výstav.

Oficiálně je tedy Brassica Wide Park (11 měsíců, třída mladých) V1 /4, CAJC, BOJ, BOB & Austrian Junior Winner 2019!

bottom of page